Oletko alle 18-vuotias?

Persikka.net on keskustelu- ja seuranhakusivusto, joka on suosittu lähinnä homojen keskuudessa. Kaikki sivuston palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille, eli sinun tulisi olla vähintään 18-vuotias käyttäessäsi palvelujamme.

Tähän on ainoastaan yksi syy: Sinulla on oikeus olla turvassa. Sinulla on oikeus päättää itse, mitä kokemuksia haluat, kenen kanssa ja millaisessa ympäristössä.

Lue lisävinkkejä

Valokuva: Magne

Sinulla on oikeus yksityisyyteen.

Chatissa kuka tahansa voi väittää olevansa aivan jotain muuta, kuin mitä todellisuudessa on. Nuoreksi esittäytyvä ihminen voi olla todellisuudessa huomattavasti vanhempi. Hän voi haluta sinusta aivan jotain muuta, kuin mitä kertoo haluavansa. Tällaisen toiminnan valvominen on hyvin hankalaa. Emme halua, että kukaan alaikäinen nuori saa huonoja ihmissuhteita tai tapaamiskokemuksia meidän kauttamme. Siksi haluamme, että odotat, kunnes täytät 18 vuotta. Olet lämpimästä tervetullut Persikkaan heti sen jälkeen.


Kun juttelet toisen henkilön kanssa chatissa, sosiaalisessa mediassa, eri apeissa, kuten Tik Tokissa, muista, että:

Älä luota tuntemattomiin

Jos joku kertoo sinulle olevansa 16-vuotias, hän ei välttämättä ole lainkaan sen ikäinen todellisuudessa. Jokainen voi kertoa asioita, jotka eivät ole lainkaan totta.

Sinä päätät aina

Sinun ei ole pakko tehdä mitään, mitä et halua. Jos haluat perua tapaamisen, voit tehdä niin. Jos olette sopineet tapaamisesta, sinun ei tarvitse tehdä mitään, mitä et halua. Sillä ei ole väliä, mitä olette etukäteen sopineet.

Pidä yksityisyydestäsi huolta

Jos lähetät jollekin omia kuviasi, et saa häntä poistamaan kuviasi hänen puhelimestaan tai tietokoneeltaan. Et voi olla varma, mitä vastaanottaja tekee kuvillasi.

Tapaa turvallisesti

Älä koskaan kerro chatissa tai sovelluksissa kotiosoitettasi tai puhelinnumeroasi. Älä sovi tapaamista syrjäiselle paikalle tai myöhäiseen aikaan. Kerro aina edes yhdelle kaverillesi, minne olet menossa tapaamaan ihmistä chatista.

Missä alaikäiset voi sitten tutustua??

Tämä on hyvä kysymys. Persikka.netin perustaja tapasi aikanaan 17-vuotiaana ihmisiä paikallisessa Seta Ry:n nuorten ryhmässä. Yhdistystoimintaan liittyminen ei ole välttämätöntä, ja ryhmä tapasi ainakin kerran viikossa kahviloissa tai muissa mukavissa paikoissa.

Sittemmin aikaa on kulunut, maailmassa siirryttiin 1700-luvulle ja vielä tuonkin jälkeen ajat ovat toki muuttuneet. Seta Ry toimii kuitenkin edelleen monilla Suomen paikkakunnilla, ja heillä on varmasti hyviä vinkkejä alaikäisille sopivaan verkostoitumiseen. Setan nuorten sivuille pääset tästä.